На Рівненщині вручатимуть Всеукраїнську літературну премію ім. Анатолія Криловця

0

Про це повідомляє Рівненська обласна бібліотека для молоді – комунальний заклад  Рівненської обласної ради. Вечір пам’яті письменника відбудеться у книгозбірні 21 лютого.
Анатолій Криловець (1961-2017 рр.) – український поет, перекладач, літературознавець, кандидат філологічних наук, доцент, Відмінник освіти України, член Національної спілки письменників України. Із жовтня 1994 року працював у Національному університеті «Острозька академія». Саме він став ініціатором відкриття спеціальностей «Українська мова і література» та «Літературна творчість».
Анатолій Криловець  (на знімку) ініціював заснування літерної премії імені Михайла Дубова, яка з 2011 року щорічно присуджується рівненською обласною організацією НСПУ за найкращий літературний дебют у номінаціях «Поезія», «Проза», «Літературна критика і літературознавство».

Всеукраїнська літературна премія імені Анатолія Криловця проводиться другий рік поспіль спільно з Рівненською обласною організацією НСПУ. Її мета – популяризувати та підтримати талановитих українських письменників за вагомі поетичні твори. Премія присуджується в номінаціях «Любовна лірика» та «Філософська лірика».

Ольга СОКОЛОВСЬКА, 
працівник відділу пресслужби Рівненської обласної ради.
Фото з Інтернет-ресурсу

Джерело: golos.com.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я