На здобуття Премії імені Максима Рильського цього року подано 13 творів

0

Держкомтелерадіо завершив прийом заявок на участь у конкурсі на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського та опрацював подані пропозиції.

Премія має дві номінації: за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів; за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

На здобуття премії у першій номінації надійшло 8 опублікованих творів від 6 авторів-перекладачів з англійської на українську. За премію змагатимуться Валерій Кикоть, Юрій Вітяк, Олена О’Лір, Віктор Морозов, Євгенія Кононенко, Володимир Шевчук.

У другій номінації на здобуття премії висунуто п’ять перекладних творів з української мови на англійську та французьку. Це, зокрема, переклади антології української поезії, вибраних поезій Павла Мовчана, «Мальованої історії Незалежності України» Братів Капранових та інші. За премію змагатимуться Світлана Соболєвська, Марина Черник, Анастасія Шекера, Дмитро Чистяк, Ніколь Лоран-Катріс.

Твори, що надійшли на конкурс, будуть передані для ознайомлення членам комітету з присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського.

З повним переліком поданих робіт можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

Джерело: kmu.gov.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я