«Над Будинком звізда ясна увесь світ осіяла»: до 95-річчя Ліни Біленької

0

Нещодавно в урочисті різдвяні дні (10 січня 2020 року) у Будинку ветеранів сцени м. Києва – поважних його мешканців: артистів, музикантів, митців художнього слова – спостерігалося значне пожвавлення, всі з’явилися причепуреними до прикрашеної зали.

Адже цього дня знаній поетесі Ліні Біленькій – Студецькій, яка ось уже 25 років мешкає в цьому затишному гніздечку – виповнилося 95!

Привітати ювілярку з надзвичайною подією прийшли колеги із Національної спілки письменників України. Під час урочистостей письменники вручили Почесну грамоту ювілярці від голови НСПУ, а Київська організація НСПУ в особі її голови Марії Мороз (Морозенко) вручила Подяку колективу Будинку ветеранів сцени. Під гучні аплодисменти відбулось також урочисте вручення Ліні Тимофіївні «Почесної грамоти» та цінних подарунків від голови Всеукраїнської Національної спілки театральних діячів України Б. М. Струтинського.
Авторку «Сонячного букварика», дитячих книжечок «Українським дітям всього світу», «Три зошити» та численних публікацій у шкільній програмі, журналах, читанках знають і люблять школярі всієї України.

Забриніли сльози радості на очах у присутніх. Це так розчулили гостей свята волонтери з Вишневого: сестрички прочитали вірші Ліни Тимофіївни для дітей, вручили їй святкові дарунки. Під величальну пісню «Многая літа» внесли до зали величезний торт з феєрверком та написом «95 років».

За ініціативи письменників групи соціального захисту Київської організації НСПУ Валентини Козак та Катерини Кузьменко-Лісовенко та за підтримки Заслуженої артистка України Л. Жураківської – присутні заколядували гуртом до господарів та ювілярки.

Розцвіла й помолоділа від вітального віншування наша ювілярка! Вся у квітах та у подарунках мала неабияке свято пошанування. Дякувала всім і долі за своє високоліття. З роси і води Вам, дорога посестро і многії літа!

Вірші Біленької кращі у світі.
З ними мудрішають діти.
Ми їх всі любимо, вчимо і читаємо.
Здоров’я й натхнення поетці бажаємо.

Валентина Козак, КО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я