Нардепи ухвалили постанову про відзначення 150-річчя з Дня народження Стефаника

0

Верховна Рада України ухвалила в цілому проект постанови про відзначення 150-річчя з Дня народження Василя Стефаника 14 травня 2021 року. Відповідне рішення підтримали 304 народних депутатів України, повідомляє unn.com.ua.

“14 травня 2021 року виповнюється 150 років з дня народження Василя Стефаника – видатного українського письменника, громадського та політичного діяча, однієї з важливих постатей культурного та соціально-політичного життя України. Враховуючи значний внесок Стефаника у розвиток української літератури, культури та у суспільно-політичне життя України, ВРУ постановляє: у травні 2021 року урочисто відзначити на державному рівні 150-річчя з Дня народження Василя Стефаника”, – йдеться у тексті постанови.

У плані заходів щодо відзначення на державному рівні 150-річчя з Дня народження Василя Стефаника передбачається:

– розробка і запровадження екскурсійних маршрутів, пов’язаних з життям та творчістю письменника;

– створення науково-популярного фільму про життя та творчість Василя Стефаника;

– забезпечення показу фільмів за творами Василя Стефаника;

– здійснення ремонту Літературно-меморіального музею Василя Стефаника, садиби письменника та будинку культури, реставрацію пам’ятника та здійснення благоустрою прилеглої території в селі Русів Снятинського району Івано-Франківської області з виділенням необхідного фінансування.

УЛГ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я