Навіть дитячі книги: окупанти на Харківщині взялися за літературу

0

На тимчасово окуповані території Харківщини російські окупанти й тамтешня фейкова влада змушують шкільні бібліотеки робити опис книжок.

Зокрема, така ситуація Купʼянську. Про це в ефірі 24 каналу розповіла кореспондентка з Харкова Анна Черненко.

Вона повідомила, що їх цікавить уся література, випущена після 1991 року. Починаючи від підручників й художньої літератури, й ледь не до розмальовок. Все підлягає не просто опису, а знищенню.

За словами Анни Черненко, на Купʼянщині говорять, що російські окупанти бояться навіть дитячих книжечок, де тільки малюнки й 1 – 2 слова на сторінці. Хочуть знищити все.

Натомість будуть привозити літературу з росії. Насичувати простір, зокрема дитячий і підлітковий, російською літературою,
– повідомила Анна Черненко.

«Приєднання» до росії

Кореспондентка зазначила, що в Борівській громаді фейковий керівник розповідає про приєднання до краснодарського краю. Нібито, що Борівщина тепер невідʼємна частина росії. Крім того, нібито краснодарський край буде оплачувати з їхніх бюджетів усі ремонти, усе, що розбите. Проте, звісно, це фейк і нічого не відбувається.

Людям, які якось там працюють – хто з примусу, хто погодився, їм платять пайками поганенької якості. Про гроші там узагалі не йдеться. Хоча вони (російські окупанти – 24 канал) часто розповідають про якусь одноразову підтримку, ті ж 10 тисяч рублів. Але люди й цього не бачать, – прокоментувала Анна Черненко.

Співпраця з окупантами

За її словами, прокуратура повідомила, що у Вовчанську двоє заступників мера пішли на співпрацю з окупантами. Вони це зробили добровільно й навіть брали участь в засіданнях із фейковим керівником Харківської області.

Агітація

«На тимчасово окуповану Харківщину росіяни запустили свою молодь – агітаторів, активістів «єдиної росії». Тобто, крім літератури, вони намагаються запустити ще і своїх пропагандистів. Для цього навіть відкривають центри, розмовляють із підлітками, із молоддю, намагаються просувати свої ідеї», – зазначила Черненко.

24tv.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я