Назвали лауреатів Шевченківської премії-2021

0

Комітет із Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив лауреатів 2021 року. Церемонія нагородження відбудеться у травні у Каневі. Про це передає «Суспільне». У номінації «Література» перемогла Оксана Луцишина із книжкою «Іван і Феба». Події в романі розгортаються в останні роки радянської влади й у перші роки української незалежності.

Журналіст Станіслав Асєєв переміг у номінації «Публіцистика та журналістика» із книжкою «В ізоляції». Асєєв пише про своє перебування у полоні в окупованому Донецьку впродовж 28 місяців.

У номінації «Кіномистецтво» переміг фільм «Атлантида» Валентина Васяновича. У ньому йдеться про життя на Донбасі після перемоги України у війні з Росією і повернення окупованих територій.

У номінації «Візуальне мистецтво» перемогла відеопроєкція та фотоінсталяція «Випробування смертю» Бориса Михайлова.

У категорії «Музичне мистецтво» лауреатом премії стало музичне агентство «Ухо» з циклом «Архітектура голосу». У проєкті брали участь Олександра Андрусик, Євген Шимальський та Катерина Сула.

Вистава «Verba» за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка перемогла у номінації «Театральне мистецтво». Маслобойщиков Сергій — автор інсценізації, режисер-постановник, художник-сценограф, Рудюк Наталія — художниця по костюмах, Бегма Олександр — композитор.

Урочиста церемонія нагородження переможців має відбутися у травні в місті Канів.

Джерело: hromadske.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я