Невідомі рукописи сестер Бронте продадуть на аукціоні Sotheby’s

0

Бібліотеку родини Бронте продадуть на аукціоні Sotheby’s. Вона містить не лише унікальні рукописи сестер-письменниць, але й артефакти світової літератури. Про це повідомляє видання «The New-York Times».

Колекцію рукописів ще у ХІХ столітті придбали у родини Бронте вікторіанські промисловці Хонресфілд, але довгий час їхня бібліотека була недоступною для широкої аудиторії. Вона містить понад 500 рукописів, листів, рідкісних перших видань та інших артефактів канонічних авторів, зокрема твори Вальтера Скотта та Роберта Бернса.

Найбільша увага колекціонерів, звісно, прикута до рукопису віршів Емілі Бронте, який її сестра Шарлотта редагувала олівцем. За оцінками, його планують продати за суму від 1,3 до 1,8 мільйона доларів.

На аукціоні також виставлять сімейні листи, перші видання книжок та інші реліквії, які дають змогу відчути, яким було життя в будинку Бронте.

Габріель Хітон, фахівець Sotheby’s з англійської літератури та історичних рукописів, назвав бібліотеку Хонресфілдів найкращою, яку він бачив за останні 20 років, а набутки Бронте унікальними для свого покоління.

«Життя цих сестер просто надзвичайне. Погляд на рукописи повертає вас до того неймовірного моменту, коли ці брати і сестри писали в приміщенні», — сказав він під час відеоінтерв’ю.

Аукціон відбудеться у липні, але спочатку бібліотеку представлять для публічного ознайомлення в Лондоні та Единбурзі.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я