Одеський суд змусив двох крадіїв прочитати твори Марка Твена, Джека Лондона і Тараса Шевченка

0

Малиновський районний суд Одеси вирішив змусити крадіїв прочитати твори Марка Твена, Джека Лондона і Тараса Шевченка. Суд пояснив це тим, що література допоможе обвинуваченим краще сформуватися як особистості.

Про це йдеться у рішенні суду.

Так, хлопці віком 19 та 23 роки в січні 2021-го вдерлися на штрафмайданчик і хотіли обікрасти два автомобілі. Проте забрати предмети зловмисники не встигли: їх помітила охорона, тому рюкзак з украденим довелося покинути. 

Пізніше один з обвинувачених повернувся на штрафмайданчик, щоб усе-таки забрати рюкзак, однак його затримала поліція. Зрештою зловмисники визнали свою провину. 

Суд вирішив, що хоча обвинувачені й повнолітні, «фактично за своїм розвитком вони ще діти». Це в суді пояснюють їхньою примітивною мовою з малим словниковим запасом і недбалістю під час крадіжки (наприклад, вони мали при собі власні документи).

Також з’ясувалося, що обвинувачені майже нічого не читають і зовсім не пам’ятають шкільної літератури.

Зрештою суд визнав молодиків винними у крадіжці. Вони отримали 3 роки тюрми умовно з іспитовим терміном на 1 рік.

За цей час вони мають прочитати «Пригоди Тома Соєра» та «Пригоди Гекльберрі Фінна» Марка Твена, «Біле Ікло» Джека Лондона та вірш Тараса Шевченка «Минають дні, минають ночі».

Остап Крамар

Джерело: hromadske.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я