Оголошено переможців ІІ літературного конкурсу «Богуславська мініатюра»

0

Днями завершився літературний конкурс «Богуславська мініатюра», присвячений 136-річчю переїзду Марка Вовчка до Богуслава, повідомляє prostir.ua. За його умовами учасники мали подати будь-який прозовий твір обсягом до 1360 друкованих знаків, де згадувався б Богуслав. У результаті конкурсна комісія отримала на розгляд 29 творів – есеїв, оповідань, новел тощо. У конкурсі брали участь автори з усієї України – з Києва та Київської області, Львівщини, Луганської, Донецької, Івано-Франківської, Тернопільської, Дніпропетровської, Житомирської, Кіровоградської, Херсонської, Чернівецької, Хмельницької областей. Примітно, що цьогоріч твори подали двоє учасників із Богуслава: Олександра Кириченко та Анатолій Графінов. 

До складу журі входили: Марина Гогуля, літературознавиця, кандидатка філологічних наук; Оксана Волинець, вчителька зарубіжної літератури; Віталій Ніщименко, письменник,  журналіст, графічний дизайнер. Вони обрали трьох переможців: Богдан Козійчук із твором “Сон”, Ольга Сидоренко з мініатюрою “Гіркий полин” та Наталія Реуцька з оповіданням “Русалка”. У фейсбуці у групі “Богуславська мініатюра” містянами було обрано твір Олени Кладової “Привітання на День народження”. Від садиби зеленого туризму “Два коти” було обрано свою переможницю Вікторію Оліщук із її рефлексією “Мій Богуслав”. Прочитати твори можна тут.

“Цього року ми отримали кілька творів із персонажем русалки і два з них стали переможцями, автори яких цей образ використали дуже вдало, звернувши увагу на окрасу Богуслава – річку Рось, яка насправді зникає у нас на очах, а разом із нею — і казковий, мальовничий шарм нашого краю. Є шанс його зберегти, і художнє слово тут також стає в нагоді”, розповіла Марина Гогуля. 

238032129_4580262588685257_1102997577375442533_n

На фото: Ольга Сидоренко, одна з переможниць літконкурсу “Богуславська мініатюра”

“Тішуся, що брала участь і сподіваюсь на наступні зустрічі. Організаторам бажаю оптимізму, наснаги і з кожним роком зростати та розширюватись. Ви робите чудову справу – допомагаєте сучасникам заглибитись у минуле. Закликаю авторів брати участь, тому що кожен конкурс, кожна виконана конкурсна умова допомагають зростати у власній творчості”, — зазначила Ольга Сидоренко, одна з переможниць літконкурсу.

15 серпня 2021 року у Богуславі біля Музею-садиби Марка Вовчка було урочисто оголошено результати конкурсу та проведено літературні читання оповідань переможців літконкурсу та власних творів митців Богуславщини. Для відвідувачів також було організовано дві фотозони: за вишуканою скатертиною з чашечкою чаю з чебрецем та у простому одязі позаминулого століття.

Переможці отримали призи від садиби «Два коти»літературної ініціативи «Екзистенц_і_я»Музею історії Богуславщини, Євгена та Олени Пузатків (богуславських екскурсоводів та авторів блогу про подорожі).

237638226_4580263608685155_4860354485449064078_n

Організатори планують конкурс і наступного року, за його умовами прозовий твір уже буде обсягом до 1370 знаків.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я