Оголосили ім’я лауреата Літературної премії імені Іди Фінк

0

Оголосили лауреата Літературної премії імені Іди Фінк “Творчість заради порозуміння між людьми та народами”. Нею стала дослідниця в галузі українознавства, перекладачка, популяризаторка української літератури — письменниця Олександра Гнатюк.

Про це повідомляє tv4.te.ua.

Премію заснували з нагоди 100-річного ювілею від народження Іди Фінк Збаразька міська рада та громадськість Тернопільщини, повідомляють на сторінці “Кіноклуб на вулиці Зеленій”. Мета нагороди – відзначення талановитих авторів, чия творчість обстоює цінності гуманізму, міжнаціонального діалогу, взаємоповаги та порозуміння між людьми та народами, а також збереження мультикультурної спадщини України. Першою лауреаткою Літературної премії імені Іди Фінк “Творчість заради порозуміння між людьми та народами” за рішенням незалежного журі стала письменниця та публіцистка Олександра Гнатюк.

Премією відзначено книгу О. Гнатюк «Відвага і страх».

Номінувала лауреата Громадська організація «Гельсінська ініціатива-ХХІ», член Української Гельсінської спілки з прав людини. Організатори переконані, що ця премія з часом стане щорічною.

Про лауреата: О. Гнатюк – письменниця, публіцистка, дослідниця в галузі українознавства та історії, перекладачка та популяризаторка української літератури, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», співробітниця Інституту славістики Польської Академії Наук, Віце-президентка Українського ПЕН, членкиня Редакційної ради «Модерна українська література» Польського ПЕН, членкиня «Ініціативи 1 грудня», голова Товариства промоції української культури в Польщі та польської в Україні.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я