Олексій Данілов: “Чорне море ніколи не було й не має бути “російським озером”

0

Військові моряки Сполученого Королівства передали секретареві Ради нацбезпеки і оборони України Олексію Данілову історичний принт першої у світі британської карти Чорного моря.

Про це Данілов повідомив у Facebook.

“Під час урочистого прийому з нагоди прибуття есмінця HMS Defender (D36) Королівського військово-морського флоту Великої Британії до порту Одеси, куди я мав честь бути запрошеним, отримав унікальний подарунок. Капітан HMS Defender Вінс Оуен вручив мені історичний принт першої у світі британської карти Чорного моря. Ця пам‘ятна річ іще раз нагадує нам про те, що Чорне море ніколи не було й не має бути “російським озером”, як би цього не хотілося нашому сусідові-агресору”, – написав Данілов.

Секретар РНБО також назвав перспективні напрямки співробітництва України та Великої Британії у сфері ВМС.

“Вважаю, співробітництво між нашими країнами має розвиватися – перспективними є активізація діяльності Багатонаціональної тренувальної місії з розвитку спроможностей ВМС ЗС України під керівництвом Великої Британії та долучення до неї держав-партнерів, розширення участі британських представників у спільних навчаннях на території України, забезпечення військової присутності сил та засобів ЗС Великобританії в Чорноморському регіоні”, – зазначив Данілов.

Джерело: svitua.org.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я