Онлайн-виставка «15 викрадених життів»

0

«15 викрадених життів»

Мета цієї онлайн-виставки нагадати про жертв насильницьких зникнень в окупованому Криму. В рамках експозиції представлені 15 портретів та історій тих, кого досі не знайдено ні живими, ні мертвими. Це не лояльні до окупаційної влади українські та кримськотатарські активісти або родичі когось із них. Де-факто кримська влада чинить величезний тиск на представників активного громадянського суспільства, оскільки вони сприймаються ними як явні чи приховані загрози збудованого режиму.

Про це повідомляє crimeanhouse.org.

У жодному з цих кейсів окупаційні правоохоронні органи не розглядають версію причетності російських силових структур, «Кримської самооборони» або інших підконтрольних РФ груп. Водночас вони намагаються нав’язати альтернативні версії зникнення, наприклад, виїзд воювати в Сирію чи комерційні конфлікти.

Всього, за даними громадської організації КримSOS, за весь час російської окупації жертвами насильницьких зникнень в окупованому Криму стали 44 людини, 23 з них були викрадені, але пізніше знайдені живими. Шестеро — були знайдені мертвими.

Виставка організована громадською організацією КримSOS в рамках інформаційної кампанії «Find&Free», що спрямована на пошук зниклих і звільнення незаконно затриманих мешканців та активістів у Криму і підтримки їх сімей.

Докладно про виставку — за посиланням.


Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я