Опублікований перелік причетних до незаконних дій з культурною спадщиною в Криму

0

Перелік із понад двох сотень фізичних та юридичних осіб, причетних до незаконних дій з культурною та археологічною спадщиною на території Кримського півострова оприлюднений Представництвом Президента України в АР Крим та переданий до прокуратури.

Про це повідомляє Depo.Крим із посиланням на Представництво.

Представництво Президента України в АР Крим опублікувало та передало до прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя перелік фізичних та юридичних осіб, причетних до незаконних дій з культурною та археологічною спадщиною на території Кримського півострова, а також осіб, яким Міністерством культури РФ незаконно видавалися дозволи (відкриті листи) на право проведення робіт з виявлення та вивчення об’єктів археологічної спадщини на території Кримського півострова протягом 2014- 2020 років.

У переліку 54 юридичні особи та 63 фізичні особи, які причетні до незаконних дій із культурною спадщиною. Це – керівництво державних органів, музеїв, музеїв-заповідників, організацій, які здійснювали незаконні реставраційні роботи. Ще 136 осіб увійшли до списку через те, що отримували незаконні відкриті листи з дозволом на розкопки, виявлення та вивчення об’єктів культурної спадщини на території Криму з початку його окупацією Росією.

“Команда Представництва скеровує відповідні списки осіб також до Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Головне управління СБ України в АР Крим для розгляду питання щодо запровадження санкцій до зазначених фізичних та юридичних осіб. Також, вказані списки скеровано на адресу Міністерства закордонних справ України для вжиття політико-дипломатичних заходів щодо вищезазначеної проблеми” – коментує заступниця Постійного Представника Президента України в АР Крим Дар’я Свиридова.

Повний перелік можна побачити за посиланням.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі.

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я