Парламент ввів у законодавство про культуру поняття «креативні індустрії»

0

Верховна Рада ввела поняття «креативні індустрії» в законодавство про культуру і визначила їх як вид економічної діяльності, що має потенціал для створення доданої вартості та робочих місць через культурне або колективне вираження.

За ухвалення в цілому відповідного законопроекту № 6738 «Про внесення змін до Закону України “Про культуру” (щодо визначення поняття “креативні індустрії”)» проголосували 226 депутатів, повідомляє Укрінформ.

Законом передбачено оновити термінологічний апарат закону «Про культуру» терміном «креативні індустрії» та доповнити ч. 2 ст. 4 вказаного закону положенням, згідно з яким «держава у пріоритетному порядку створює умови для охорони, заохочення та підтримки культурного розмаїття як одного з найважливіших чинників сталого розвитку».

«Креативні індустрії – це перелік видів економічної діяльності, що мають потенціал до створення доданої вартості та робочих місць через культурне (мистецьке) та/або креативне вираження, а їх продукти та послуги є наслідком індивідуальної творчості, навичок і таланту», — йдеться в ухваленому законі.

У пояснювальній записці до документа доцільність його ухвалення обґрунтовується, зокрема, тим, що «введення в нормативний обіг терміну “креативні індустрії” дозволить чітко ідентифікувати ті види діяльності, які створюють творчі послуги та продукт, потребують належних форм державної підтримки для забезпечення їх органічного розвитку».

 

Джерело — Укрінформ.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я