Перше видання книги про Гаррі Поттера продали за $ 111 тисяч

0

Рідкісне перше видання книги Дж. К. Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь» у «винятковому стані» було продане на аукціоні за $111 тис. (майже 3 млн грн).

Як передає «Суспільне«, про це повідомляє «BBC».

Книга була одним із 500 примірників у твердій палітурці, надрукованих при першому тиражі у 1997 році та придбаних у книжковому магазині міста Ноттінгем.

Видання придбав чоловік, який емігрував з Великобританії в Люксембург. Він згадує, що знайшов книгу «Гаррі Поттер і філософський камінь» у поштовому відділенні та вирішив, що історія про чарівного хлопчика стане для його дітей хорошим посібником для вивчення його рідної англійської мови.

Діти виросли, і книга довгий час припадала пилом на полиці. Перебираючи нещодавно книжкову шафу, чоловік знайшов її та вирішив заради інтересу дізнатися, скільки вона коштує зараз. Оцінювач, тільки глянувши на книгу про Гаррі Поттера, назвав суму у $65 тис.

«Перші видання книг зараз дуже складно знайти, – розповідає книжковий експерт Джим Спенсер. – Колекціонери полюють за ними по всьому світу. Історія про Гаррі Поттера і філософський камінь була надрукована лише в 500 примірниках, триста з яких відправили в школи та бібліотеки. Тепер ви уявляєте, яке це унікальне видання. Це свого роду Святий Грааль для книгоманів».

Джерело: day.kyiv.ua.

Ілюстрація: ms.detector.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я