Перший після перерви, перший україномовний: фільм Романа Балаяна «Ми є. Ми поруч» покажуть у липні

0
920

Мелодрама «Ми є. Ми поруч» від метра кінематографа Романа Балаяна, показ якої планувався ще на осінь минулого року, вийде в український прокат 8 липня. Про це пише umoloda.kyiv.ua.

Це перший фільм кінорежисера, який у квітні відсвяткував 80-лiтнiй ювілей, після майже 12-річної творчої перерви, а також його перша українськомовна стрічка.

Картина розповідає про раптову зустріч хірурга, що в розпачі від професійної помилки, та загадкової дівчини, яка перевертає життя обох та наповнює їх глибокими почуттями.

Вони готові боротися за своє щастя проти всього світу.

Головні ролі у стрічці виконали Ахтем Сеітаблаєв («Додому») та Катерина Молчанова («Гуцулка Ксеня», «Моя бабуся Фані Каплан»).

Прем’єра фільму відбулася на Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість» минулого року. Стрічка також представляла Україну в основному Міжнародному конкурсі Варшавського кінофестивалю-2020.

Творець славнозвісних фільмів «Польоти уві сні та наяву» (1982), «Бірюк» (1978) та «Райські птахи» (2008) Роман Балаян — народний артист України, член Національної акаде­мії мистецтв України.

У 2020 році митець отримав нагороду «Золотий Дюк» Одеського міжнародного кінофестивалю за внесок у кіномистецтво.

Також за внесок у розвиток українського кінематографа Роман Балаян буде нагороджений «Золотою дзиґою» у 2021 році.

Продюсерка фільму — Іванна Дядюра. Виробництво компанії «Ідас Інтернешнл Філм» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

У прокат стрічку випускає компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Людмила Кохан

(Фото із сайту cinema.in.uaАхтем Сеітаблаєв i Катерина Молчанова.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я