Перший том епістолярію Івана Чендея презентували в Ужгороді

0

Уклав книжку листів Шевченківського лауреата із Закарпаття відомий київський літературознавець Сидір Кіраль.

У Науковій бібліотеці УжНУ у межах Третього традиційного Всеукраїнського культурно-мистецького фестивалю «Чендей-фест 2021» представили І том із серії «Епістолярна спадщина Івана Чендея». Уклав видання відомий київський літературознавець Сидір Кіраль. Цьогоріч провідна тема фестивалю — «Іван Чендей та художнє мистецтво Закарпаття». Філологічний факультет УжНУ став одним із майданчиків для свята, приуроченого пам’яті відомого закарпатця.

Організатор фестивалю Іван Трещак, голова Міжнародного благодійного фонду імені Івана Чендея, відзначив вагомість презентованого видання. Також розповів учасникам фестивалю про роботу Міжнародного благодійного фонду та особливості конкурсів малої прози та чендеєзнавства, проведені культурно-мистецькі акції в межах Закарпаття.

Відтак пролунало відеозвернення Миколи Жулинського, академіка НАНУ, котрий відзначив самобутність і глибину постаті Івана Чендея в українській літературі, унікальність його епістолярію.

Особливості фестивалю додала присутність доньки Івана Чендея Марії Чендей-Трещак, яка є випускницею УжНУ та співорганізаторкою заходу. 

Родина Івана Чендея презентувала кафедрі української літератури та бібліотечному фонду УжНУ примірники І тому «Епістолярна спадщина Івана Чендея». Університетська книгозбірня також поповнилася двотомним виданням вибраних творів письменника.

За матеріалами Медіацентр УжНУ

Джерело: zakarpattya.net.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я