Перший випуск у дитячій літературній школі

0

Школа “Кошлатий Борушко” привітала своїх перших випускників. 32 юних чернігівця завершили тижневе навчання у дитячій літературній школі при міській бібліотеці імені Михайла Коцюбинського й отримали відповідні сертифікати.

Один із випускників – Матвій Литовченко – презентував твір під назвою “Перша мандрівка Кота-рябокота”, головним натхненником якого став його хатній улюбленець.

Улітку 2019 року при бібліотеці працювала література школа “Цвіт папороті”. Тоді її відвідували люди різного віку та особливу зацікавленість вона викликала саме у дітей та підлітків.

“Кошлатий Борушко” – перша у Чернігові дитяча літературна школа, в якій викладають відомі письменники, громадські діячі, актори. Організатори вважають, що це стане стартовим майданчиком для юних літераторів. Навчання проходило як оффлайн, так і онлайн, тому до інтенсиву долучилися діти з інших міст України.

До “Кошлатого Борушка” учнів відбирали за результатами олімпіад і конкурсів, тому вони були вже підготовленими. Окрім вивчення теорії, учні мали можливість прогулятися Черніговом, побувати у Седнєві у супроводі досвідчених істориків, а також поспілкуватися з чернігівськими акторами. Одне з головних завдань – написання твору про наше рідне місто.

За результатами дитячої літературної школи “Кошлатий Борушко” у вересні організатори планують випустити збірку про Чернігів, яка складатиметься з кращих дитячих віршів і короткої прози. Проєкт реалізовувався за підтримки культурного фонду України. Лекції з інтенсиву будуть доступні на сайті школи.

Джерело:newch.tv.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я