Підтримати проєкт «Книги спеціального призначення» може кожен

0
717

У рамках двох гуманітарних проєктів — «Книги спеціального призначення» та «Військо читає» — бібліотеки військових частин цьогоріч отримають щонайменше 50 тисяч книжок. Про це пише golos.com.ua.

Перший проєкт ініційований командуванням Сил спеціальних операцій та мережею «Книгарня «Є», другий — військовими спільно з громадською організацією «Реформація». Один із натхненників проєкту «Книги спеціального призначення» Юрій Лапаєв, учасник бойових дій на Донбасі, журналіст часопису «Український Тиждень» зазначив, що «книжкова» ініціатива зародилася ще рік тому у Кропивницькому. Нині вона наповнилася новими ідеями та новим змістом. Мета проєкту, як зазначає ветеран, «дати можливість військовим читати книжки, які в подальшому вплинуть на їхній світогляд».

«Книга — це зброя», — наголошує легендарний Ігор Гордійчук «Сумрак», учасник боїв на Савур-могилі, Герой України, нині начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Він додає, що в умовах російсько-української війни та нескінченних інформаційних атак забезпечення воїнів сучасною світоглядною літературою є важливим і набуває особливого значення. У мережі «Книгарень «Є» планують регулярно поповнювати бібліотеки ССО ЗСУ виданнями як вклад в озброєння наших захисників. Крім того, кожен відвідувач магазинів та інтернет-крамниці може придбати книжки зі спеціально визначеного переліку та залишити їх у книгарні для подальшої передачі воякам ССО ЗСУ як дарунок від покупців.

«Підтримка українського війська — справа кожного з нас!» — наголошують у книгарні. Серед видань, які можна передати до бібліотеки воїнів, — «Гітлер і Сталін. Тирани та Друга світова війна», «Перспективи Української революції», «Мистецтво війни» тощо.

Ініціатори проєкту «Військо читає» наголошують, що ставлять за мету популяризацію читання як виду дозвілля в ЗСУ. «Окрім поставки видань до військових частин ми плануємо налагодити переклад 10 книжок з англійської та німецької. Це професійна військова література держав — членів НАТО, — зазначає голова правління громадської організації «Реформація» Владислав Кириченко.

В управлінні зв’язків із громадськістю Збройних сил України повідомляють, що Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут у рамках проєкту вже отримав понад 600 книжок. Крім того, меценати передали приблизно 7000 видань до підрозділів Сил спеціальних операцій ЗС України. Загалом у рамках проєкту «Військо читає» протягом 2021 року до військових освітніх закладів та частин ЗСУ надійдуть майже 50 тисяч книжок.

На знімку: під час презентації проєкту «Книги спеціального призначення» (Фото Георгія Лук’янчука)

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я