Підтримка культурної спадщини і нові імена в літературі: засідання Львівської письменницької організації

0

Очільник письменницької спільноти  Олесь Дяк розповів, що 29 жовтня громадськість міста відзначатиме 100-річчя від дня народження польського поета, есеїста та драматурга, патріота Львова та України Збігнева Герберта: громада костелу Святого Антонія та культурні діячі міста заопікувалася назвати його іменем сквер неподалік храму і будівлі, в якій мешкав видатний львів’янин. Письменники схвалили цю ідею.

Голова оргкомітету Міжнародного літературно краєзнавчо-мистецького конкурсу імені Мирона Утриска, поет Василь Лило представив збірку творів письменників-переможців цього конкурсу “З вершин і низин”.  Колись конкурс фінансували бойки Америки, а віднедавна Турківська міська рада прийняла рішення про фінансову підтримку конкурсу і його видання “З вершин і низин”.  Шевченківська лавреатка Галина Пагутяк теж підтримує цей конкурс, що додає йому ваги. Автори-переможці, твори яких опубліковані в цій збірці, а це Володимир Кузик, Оксана Лозова, Валентина Лотоцька, Володимир Ганулич, були запрошені до виступу.

Усім відома складна ситуація з бібліотечними фондами на звільнених територіях південної України. Письменницька громада та Управління культури Херсонщини звернулися до Львівської письменницької організації з проханням долучитися до ініціативи –  поповнити книгозбірні деокупованого правобережжя області українською літературою. Тож у рамках проєкту “Книги – бібліотекам деокупованої Херсонщині” чимало письменників долучились до акції та подарували авторські видання.

Розглядалося також питання вступу нових літераторів до лав  Національної спілки письменників України. Цього разу члени Правління підтримали авторку повісті, казок та новел Тетяну Яремчук, рекомендувавши Приймальній комісії столиці до розгляду її твори.

litgazeta.com.ua

 

 

 

 

 

 

 

Леся Бернакевич, Львівська обласна організація НСПУ

Світлини Валентини Лотоцької

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я