Пишіть про Чернігів!

0

Перший літературний конкурс творів про Чернігів «Під знаком Симаргла» завершився визначенням 16 переможців у різних вікових групах. Про це пише golos.com.ua.

Підсумки конкурсу підбивали в міській бібліотеці імені М. Коцюбинського, а приурочений він був до 398 річниці надання Чернігову магдебурзького права. А симаргл – це язичницький символ міста, зображений на капітелі Борисоглібського собору, що означає собою охоронця Вічного Дерева Життя.

На адресу оргкомітету надійшло близько чотирьох десятків творів від учасників різного віку (від 8 до 25 років) із Чернігова та з інших міст України (Києва, Харкова, Херсона, Остра, Вінницької та Дніпропетровської області) а також із Мілану (Італія).

Усі переможці отримали дипломи та подарунки. Зокрема, книги професора Сергія Леп’явка «Чернігів. Історія міста». А переможці у молодшій та середній групах – ще й сертифікати на навчання у дитячій літературній школі «Кошлатий Борушко», яка стартує в червні цього року.

Нагороди лауреатам вручали начальник управління сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля, меценатка конкурсу, депутат міської ради Наталія Хольченкова та професор, доктор історичних наук Сергій Леп’явко.
 

Василь ЧЕПУРНИЙ
м. Чернігів
Фото — Чернігівська міська бібліотека імені М. Коцюбинського

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я