Письменницький «Бористен» святкує тридцятиріччя

0

1991 року побачило світ перше число літературно-мистецького, публіцистичного та науково-популярного «Бористен». Із перших номерів він став трибуною літераторів України; на його шпальтах системно друкуються автори з української діаспори. Часопис був одним із перших, хто закликав громадськість спорудити пам’ятник легендарному батькові запорізького козацтва Дмитрові Яворницькому в Дніпрі, завдяки клопотанням бористенівців було ухвалене рішення про охорону державного меморіального будинку – музею О.Т. Гончара на вулиці Клубній обласного центру та його іменем була названа вулиця.

Силами редакції журналу «Бористен» проводяться різноманітні літературно-мистецькі імпрези, щорічний конкурс на кращу публікацію ім. Олеся Гончара на сторінках часопису. А з 2004 року при редакції почало активно діяти Січеславське відділення Фундації Багряного – культурологічне об’єднання патріотично налаштованої творчої інтелігенції та представників громадськості. У 2016 році журнал разом із Фундацією Багряного (США) заснував Відзнаку імені Івана Багряного з метою популяризації ідей, творчості та життєвої, державницької настанови визначного українця.

З 1992 року виходять друком книжки у серії «Бібліотека журналу «Бористен». За цей час побачило світ близько ста книг та колективних збірників української тематики у різноманітних жанрах.

Засновником і незмінним редактором журналу «Бористен» є письменник, голова ДОО НСПУ тележурналіст Фідель Сухоніс. Серед членів редакційної колегії видання також знані в Україні вчені, письменники та громадські діячі.

Електронний архів журналу можна переглянути за адресою.

Докладніше про тридцятирічну історію та майбуття щомісячника «Бористен» можна дізнатися на ресурсі youtube:

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я