Письменниця спалила свої книжки зі словами: «Перетворили мене на письменницю жіночих романів»

0

Англійська письменниця Джанет Вінтерсон спалила стос своїх книг, які були нещодавно перевидані. Вона зробила це, бо їй не сподобалось, як видавець оформив обкладинки книг. Про це повідомляє suspilne.media.

Джанет Вінтерсон уважає, що видавець поставив на обкладинки такі цитати з анотацій, які представляють її роботи як низькосортну художню літературу.

«Ненавиджу затишні маленькі «сімейні» рецензії на нових обкладинках моїх книг. Перетворили мене на авторку низькосортної художньої літератури для жінок! У моїх книгах немає нічого грайливого, дивного або такого, що випереджає час. Тож я підпалюю їх», – написала Вінтерсон, яку цитує «Bird in flight».

За словами Вінтерсон, видавництва вирішують проблему з рецензіями, але вона не має бажання зберігати вже видані примірники. Авторка також зазначила, що на місці читача не стала б купувати книги з такими цитатами з рецензій на обкладинках. Серед спалених книг були «Пристрасть», «Письмена на тілі», «П’єса для трьох голосів і звідниці. Мистецтво і брехня» та «Енергетична книга».

Свою першу роботу – автобіографічну повість «Не тільки апельсини» – Вінтерсон опублікувала у 26 років. У 1985-му повість відзначили Вітбредівською премією (Whitbread Book Award) – однією з найбільш авторитетних літературних нагород Великої Британії. Книга лягла в основу мінісеріалу, який у 1992-му був удостоєний премії BAFTA як найкраще драматичне телешоу.

У 2006 році письменниця отримала орден Британської імперії за заслуги в літературній діяльності.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я