Письменник-історик Юваль Ной Харарі прокоментував війну в Україні: «Путін уже програв»

0

За його словами, ми не можемо знати всіх планів Путіна, однак точно розуміємо: він хоче, щоб увесь світ забув, що Україна є незалежною державою.

Путін уже програв, тому що він хотів роз’єднати НАТО і ЄС, проте всі лише сильніше поєднали зусилля.

Про це в інтерв’ю TED розповів ізраїльський історик та письменник Юваль Ной Харарі.

«Путін уже програв, бо він хотів роз’єднати НАТО та ЄС, але насправді всі тільки сильніше об’єднали зусилля», — наголосив Харарі.

Ця війна, додав він, може стати кінцем культурологічних зіткнень та бійок між “лівими” та “правими”, лібералами та консерваторами. 

Водночас, ми й не можемо знати всіх планів Путіна, однак точно розуміємо: він хоче, щоб увесь світ забув, що Україна є незалежною державою. Але президент РФ уже програв, оскільки не очікував, що Україна протистоятиме окупації своїх територій.

Харрарі зазначив, що насамперед звичайні росіяни не зацікавлені у цій війні. Хоч Росія і багата на ресурси країна, люди там однаково бідні. Адже всі гроші діляться серед представників верхівки влади, яка “промиває” мізки громадянам своєю ідеологією.

На думку письменника, єдина спадщина, яку Путін залишить після себе, — ненависть між росіянами та українцями.

“Те, що люди воюють, — це закон природи. Але саме люди відповідальні за рівень жорстокості, вони можуть його знизити. Війна в Україні – це неприродна катастрофа. Це рішення однієї людини”, — сказав Юваль Ной Харрарі в інтерв’ю.

tsn.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я