«Піжмурки зі смертю»: у Чернівцях презентували дитячу книжку про історію Голокосту

0

9 грудня відбулась презентація нового видання Чернівецького музею історії та культури євреїв Буковини – дитячої книжки про Голокост «Піжмурки зі смертю. Дитячі розповіді про недитячу історію», повідомляє acc.cv.ua.

Цей захід присвячений 80-м роковинам Голокосту на Буковині й відбувається в рамках німецько-українського освітнього проєкту «80 Років трагедії у Бабиному Яру».

Книжка побачила світ у київському видавництві «Дух і Літера». «Історія створення цієї книги теж досить цікава. У 2011 році, бувши на конференції у європейських єврейських музеях у Лондоні, я дійсно була здивована кількістю школярів та студентів, які відвідують музеї, тому що знала, як українські школярі та студенти ставляться до музеїв загалом. І я дійсно захопилася ідеєю, як же зацікавити наших дітей, щоб вони хотіли прийти у музей. Один з інструментів, які презентували у Лондоні, була маленька книжечка, схожа на робочий зошит, із якою працювали діти у музеї. І мені дуже захотілося зробити щось таке подібне для наших дітей», — розповіла Анна Ямчук, співавторка книги.

В основі сюжету – реальні життєві історії чотирьох свідків Голокосту, які пережили його у дитячому віці. Для відображення драматургії подій у книзі використано елементи графічного роману. Краще зрозуміти всі нюанси цієї непростої теми юним читачам допоможуть спеціальні провідники (сторінками книги), у ролі яких виступили так само люди, які існують реально — Еріка Григорчук та Олексій Фисюк – представники молодого покоління сучасних чернівчан.

Над книгою працювала велика група авторів.

Особливістю книги є те, що вона містить чималий дидактичний апарат, тож видання можна використовувати і як «підручник» на відповідних заняттях у школах.  Зазначається, що книги передадуть навчальним закладам та бібліотекам міста. 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я