Поезія й автентична музика: у Рівному на вечорі творчості збирали гроші для підтримки ЗСУ

0
531

Понад десять тисяч гривень на підтримку Збройних сил України зібрали на вечорі української поезії та музики, що відбувся 28 квітня у рівненському кафе «Арка». Там звучали авторські твори рівненських поетів, поезія Розстріляного відродження у їхньому виконанні та автентична українська музика.

Перша частина дійства під назвою «Каменярі» була поетична. Одним із її учасників став поет Андрій Пермяков.

«Мені сподобалася сама ідея, і ідея «Каменярів», і ідея того, що ми сьогодні можемо читати не тільки свої вірші, ми можемо читати і вірші улюблених поетів. Я сьогодні підготував поета з Розстріляного відродження Гео Шкурупія. І мені здається, такий захід, коли ти віддаєш, можливо, виховуєш когось, можливо, даєш нові імена, дивишся на старі імена, які люди знали, але не відчували тої поезії чи тих текстів — то сьогодні дуже гарна нагода це все зробити», — каже поет.

Музикант Максим Бережнюк під час виступу вирішив познайомити слухачів зі звучанням маловідомих українських духових інструментів.

«Хочу показати слухачам наші українські духові інструменти. Це і поліські інструменти, бо, на жаль, багато людей не знають, що у нас, крім сопілки, ще є й інші інструменти духові народні», — коментує Максим.

Під час заходу вдалося зібрати понад 10 тисяч гривень. Співорганізаторка Віолета Домарєва каже, їх передадуть у розпорядження благодійних фондів підтримки Збройних Сил України.

«Каменярі», бо наразі кожен із нас, кожен українець має знайти для себе і свій особистий тягар, і свою особисту зброю на сьогодні, яка в нього може бути. Слава Богу, що зараз над Рівним усе тихо і спокійно, але є інші території й ми маємо нести відповідальність за те, що відбувається. Кожен може знайти в собі, чим він може бути корисний», — пояснює Віолета Домарєва.

Максим Коломис

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я