«Польща – Україна: спільнота письменників» представить творчість Інеси Доленник

0

4 серпня (четвер) о 18:00 за польським часом у Кракові, в рамках міжнародного літературного проєкту Спілки письменників Польщі (Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków) та Національної спілки письменників України («Кабінет молодого автора НСПУ») «Польща – Україна: спільнота письменників» відбудеться творча зустріч з українською поетесою Інесою Доленник.

Адреса: салон Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków, Kraków, ul. Kanonicza 7.

Інеса Доленник потрапила до Кракова з Кривого Рогу, залишивши домівку, розташовану в потенційно небезпечному місці. У рідному місті зосталися всі напрацювання Інеси – численні книжки, архівні матеріали, рукописи, родинні фото і щасливі роки життя в мирній Україні. Однак і в умовах вимушеної еміграції Інеса активно займається творчістю. Днями вийшла її нова книжка віршів для дітей «Байки про Руда», якій передувала інша книжка – «Гойдалки». Збірка «Навпіл» про розділене війною коло життя, доповнена та доопрацьована, має бути перевидана найближчим часом. Наразі письменниця працює над серією фентезі на основі української міфології.

Інеса Доленник – член Національної спілки письменників України, авторка семи поетичних збірок. Співавторка понад тридцяти колективних поетичних збірок. Як перекладачка з кримськотатарської на українську працювала у двох книжкових проєктах Ельмаз Бахшиш «Подарунок дітям» (2020) та «Веселі вірші й сумні оповідання» (2021). Друкувалася в альманахах, на літературних сайтах. Переможниця поетичних конкурсів «Pro Patria», «Чатує в століттях Чернеча гора», «Лицар Карпат», «Інтереальність», «Кримський інжир», «Українська мова – мова єднання» та багатьох інших. Лауреат премії «Сіль землі нашої» за версією міжнародного конкурсу «Рідкісний птах» (м. Дніпро, 2015) та премії «Кримський інжир» однойменного міжнародного конкурсу (м. Київ, 2020). У 2019 році отримала спеціальну відзнаку «Коронації слова» за коротку прозу про Київ «Як тебе не любити…». Член редколегії криворізького культурологічного альманаху «Символ».

Модератор зустрічі – куратор проєкту «Польща – Україна: спільнота письменників» поетеса Юлія Бережко-Камінська.

Долучитися до заходу можна й онлайн на сторінці Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków у фейсбуці за посиланням.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я