«Польща – Україна: спільнота письменників»: виступить сценаристка з Ірпеня Ірина Феофанова

0

11 серпня (четвер) о 19:00 за польським часом у Кракові, в рамках Міжнародного літературного проєкту Спілки письменників Польщі (Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków) та Національної спілки письменників України («Кабінет молодого автора НСПУ») «Польща – Україна: спільнота письменників» відбудеться творча зустріч з українською сценаристкою, драматургинею, журналісткою, резиденткою польського Інституту літератури Іриною Феофановою.

До 24 лютого 2022 року Ірина Феофанова жила в Ірпені. Як журналістка працювала на телебаченні, знімала документальні фільми, писала сценарії до художніх фільмів, серіалів і детективів, брала участь у роботі над реаліті-шоу, разом із чоловіком виховувала донечку. Війна пошкодила дім, змусила жінку покинути своє місто, забрала роботу, розкидала родину по світу. Зараз Ірина є резиденткою в Інституті літератури (Польща) і тимчасово з донькою мешкає у Кракові. У рамках резиденції написала книгу «Чужа-своя-рідна» – збірку новел про жінок, які тікають від війни і шукають своє місце в нових містах і нових країнах. Як журналістка досліджує тему адаптації людини у воєнний час – бере інтерв’ю в українських митців, її статті публікуються на сайті «Посестри. Українська і польська література».

Під час зустрічі в Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Ірина розповість про рефлексію у літературі, про те, як письмо допомагає подолати біль і так само допомагає читачу переосмислити власний важкий життєвий досвід, про роль літератури під час війни, про те, як писати так, щоб не травмувати, а лікувати.

Модератор зустрічі – куратор проєкту «Польща – Україна: спільнота письменників» поетеса Юлія Бережко-Камінська.

Долучитися до заходу можна й онлайн на сторінці Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków у фейсбуці за цією адресою.

Адреса: салон Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków, Kraków, ul. Kanonicza 7.

Захід відбудеться за підтримки і в рамках резиденції Польського Instytutу Literatury.

nspu.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я