Помер письменник і бард Олександр Смик

0
667

Внаслідок важкої хвороби помер Олександр Смик – автор і виконавець багатьох пісень, письменник, голова Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України, а також член національних спілок України: театральних діячів, кобзарів, журналістів та Всеукраїнської музичної спілки.

Про сьогодні у фейсбуку повідомив голова НСПУ Михайло Сидоржевський із посиланням на Сергія Лазо.

«Від імені Національної спілки письменників України висловлюю щирий жаль з приводу тяжкої звістки, а також співчуття близьким і рідним Олександра.

Він був талановитим і чесним. Його пісні звучали на першому, легендарному фестивалі “Червоної рути” в Чернівцях у 1989 році. Міг піти впоперек течії, не зважаючи на авторитети чи думки з натовпу. Ми інколи спілкувалися з ним по телефону, переважно із спілчанських питань. А одного разу, здається, на початку 2016 року, ми з ним весь вечір просиділи в якомусь тернопільському ресторані, і він розповідав мені незвичайні історії зі свого життя… А потім подарував диск зі своїми піснями, які він же і виконував під гітару, і пісні з якого я слухав, повертаючись до  Києва».

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я