Помер письменник із Сумщини Борис Ткаченко

0

Національна спілка письменників України з глибоким сумом повідомляє, що 7 червня на 87-му році життя помер відомий письменник, краєзнавець, етнограф Борис Іванович Ткаченко.

Автор  11 книг, серед яких  “Під чорним тавром” (перша  книга про Голодомор в Україні). З-під пера Б. Ткаченка вийшли знакові видання:  “Совість” , “Поле без гербіцидів, душа без погонича”, “Лебедія” , “За горами гори»,  “Важка стежка до Бога” та інші.

Дорога до Бога в Бориса Івановича справді була нелегкою. Гнаний совєтами за «надмірну любов до України», він усе ж не корився ні властям, ні долі. Через те його книги до людей приходили не часто, та й ті мізерними накладами.

Народжений на Полтавщині (хутір Масюки Гадяцького району) Борис Ткаченко левову частку життя прожив у місті Лебедині  на Сумщині. Член Національної спілки письменників з 1994 року, він окрім роботи зі словом, займався збереженням народного фольклору, старожитностей, створивши у своєму домі народний музей. Внесок Б. Ткаченка у збереження історії Лебединщини просто неоціненний!

Б. І. Ткаченко удостоєний державних нагород: Орденів За заслуги ІІ та ІІІ ступенві. Він лавреат  літературних премій імені Миколи Хвильового та Василя Стуса.

За поданням Національної спілки письменників України Бориса Ткаченка нагороджено орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня Православної церкви України,

Життєвий шлях Бориса Івановича Ткаченка, сподвижника, патріота, митця, хранителя духовних надбань – приклад справжнього синівського служіння Україні! Вічна слава й вічна пам’ять!

Секретаріат Національної спілки письменників України

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я