Помер Василь Никифорович Шаройко

2

14 грудня 2019 року на 91-му році життя перестало битися серце відомого, талановитого українського поета, гумориста Шаройка Василя Никифоровича.

Шаройко Василь Никифорович народився 1 травня 1929 р. в селі Андрійковичі Погарського району Брянської області в селянській родині. Після смерті матері переїхав до дідуся Михайла в с. Чистопілля Верхньорогачицького району Херсонської області.

Закінчив шкільне відділення Нікопольського педучилища, філологічний факультет Кіровоградського педінституту та юридичний факультет Київського університету ім. Т. Г. Шевченка.

Працював учителем української мови і літератури та директором у загальноосвітніх школах України.

Видав 34 книжки віршів для дітей та дорослих: «Помічниці», «Де сонечко ховається», «Лебідь на балансі», «Веселий дзвоник», «Хворий Заєць», «Зарозумілий Павич», «Щоб сонечко світило», «Цілком демократично», «Нулі та королі», «Хто ж розплутає слова?», «Як врятували горобця», «Жива граматика», «У бабусі внучки, внуки…», «Сонячні зайчики», «Дірка від бублика», «Відверта розмова», «Без церемонії», «Керівний Баран», «Хитрий щоденник», «В тому році не було зими», «На Мосту Любові», «Щоб ти щасливою була», «Згадую то з радістю, то з болем», «Завжди залишаймося людьми!», «Кмітливі діти», «Книжечка про звірів та птахів», «Допомога прибула», «Солом’яна душа», «На коні», «Про дошкільнят і школярів», «Кмітливі діти» – вибране, «Книжка віршів про малят», «Принциповий Хамелеон», «Не розтануся я з вами».

Переклав окремі твори багатьох російських та білоруських поетів-гумористів.

Член Національної спілки письменників України з 1984 року. Читаймо, пам’ятаймо Василя Никифоровича. Вічна Пам’ять і Царство Небесне! Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким.

Київська організація НСПУ

Поховання відбудеться на Херсонщині, детальнішу інформацію щодо поховання буде розміщено трохи згодом.

Прокоментуєте?

2 КОМЕНТАРІ

  1. Гарний поет і дуже гарна людина,мені довелося з цим поетом спілкуватися і ми разом з ним написали небагато, але дуже гарних пісень.Вічна пам’ять.

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я