Помер Володимир Дідух

0

Національна культура зазнала великої втрати – 8 липня ц.р. на 79 році життя відійшов у вічність відомий український співак (баритон), учасник славнозвісного квартету «Явір», лауреат Національної премії України імені Т. Г. Шевченка, народний артист України – Володимир Дідух.

Володимир Євгенович Дідух народився 25 березня 1937 року в с. Іванківці Хмельницького району Хмельницької області. У 1963 році закінчив Хмельницьке музичне училище. Розпочинав свій творчий шлях у Капелі бандуристів України, а з 1966 року і до кінця життя незмінно перебував у складі чоловічого вокального квартету «Явір» і разом з першими учасниками квартету Олесем Харченком, Євгеном Пруткіним, Валентином Реусом та акомпаніатором Романом Іванським презентував українське народне мистецтво в Угорщині, Польщі, Німеччині, Словаччині, Канаді, США та багатьох інших країнах світу.
 
Значне місце в репертуарі квартету «Явір», окрім народних пісень, завжди займали пісні на вірші Тараса Шевченка, Леоніда Глібова, Дмитра Павличка, Михайла Ткача, Івана Драча, Вадима Крищенка та багатьох інших українських поетів. Безліч разів виступав квартет і в Будинку письменників Україна на Банковій, 2, куди співаки приходили привітати відомих літераторів з їхніми ювілеями або з виходом нових книг.
 
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Володимира Євгеновича Дідуха. Світла пам’ять про талановитого співака і великого подвижника на ниві української культури назавжди залишиться у наших серцях.

Київська організація НСПУ,
Національна спілка письменників України

 

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я