Премія дитячих книжок BolognaRagazzi-2023 оголосила журі

0

Премія у галузі дитячої літератури для ілюстрованих книжок BolognaRagazzi Award оголосила склад журі 2023 року. Про це повідомляється на офіційному сайті Болонського книжкового ярмарку.

Переможців серед книжкових ілюстраторів в основних категоріях «художня література», «нон-фікшн», Opera Prima (для неопублікованих авторів та ілюстраторів) визначатимуть: Доріс Брайтмозер, директорка німецької Асоціації дитячої літератури, редакторка, членкиня виконавчого комітету IBBY при Міжнародній раді книжок для молоді; Рікардо Фальчінеллі, італійський графічний дизайнер, викладач, обіймав посаду креативного директора Harper Collins, Disney; Орна Гранот, кураторка, дослідниця, викладачка історії ілюстрації дитячих книжок, голова Бібліотеки ілюстрацій Ізраїльського музею в Єрусалимі; Ді Лалджи, британська популяризаторка читання, директорка незалежної книгарні The Bookery; Клодетт С. Маклінн, членкиня правління Ради Сполучених Штатів з книжок для молоді, колишня бібліотекарка, професорка та викладачка Каліфорнійського університету.

Категорія «комікси» має окреме журі, до складу якого увійшли: Роел Денен, нідерландський комунікаційник, головний редактор журналу коміксів Stripgids, Білл Карталопулос, критик та оглядач коміксів з Греції, який нині є програмним директором фестивалю мистецтв MoCCA в Нью-Йорку; Іґорт, всесвітньо відомий італійський художник коміксів, ілюстратор.

Також журі BolognaRagazzi Award присуджує спеціальну нагороду New Horizons особливо інноваційній книзі. Окрім основних постійних категорій, BRAW обирає одну або кілька спеціальних. У 2023 році це буде «фотографія».

BolognaRagazzi Award – це міжнародна премія Болонського книжкового ярмарку для найкраще ілюстрованих та найбільш інноваційних книжок для дітей та підлітків. BRAW – одна з найпопулярніших міжнародних премій у світі в галузі видавництва для дітей.

Нагадаємо, 2022 року до журі престижної премії BolognaRagazzi Award увійшла координаторка Книжкового Арсеналу.

Читайте також: Відомий склад журі Міжнародної Букерівської премії 2023 року

Чільне фото: Болонський книжковий ярмарок

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я