Премія Ґонґадзе-2024 оголосила лавреатку

0

Премію імені Георгія Ґонґадзе для українських журналістів та журналісток у 2023 році отримала Тетяна Трощинська. Про це оголосили під час онлайн-трансляції церемонії вручення премії.

Тетяна Трощинська – директорка департаменту стратегічного аналізу та розвитку соціально впливового контенту на Суспільному, продюсерка суспільно-політичного ток-шоу «Новий відлік», журналістка «Громадського радіо», ведуча «Радіо Культура». З 2018 року до 2024 була головною редакторкою «Громадського радіо». Також вела лінійні ефіри та авторські програми «Любов не минає», «40 нові 20», «Ми про все домовились», «Хвостата хвиля». Окрім того, Тетяна розробляє та проводить тренінги зі стратегічної, кризової комунікації та конфлікт-менеджменту, з розвитку комунікативних та медіанавичок.

Окрім неї, на премію були номіновані журналістка-розслідувачка, керівниця незалежної розслідувальної агенції «Слідство.Інфо» Анна Бабінець та головна редакторка та засновниця видання The Kyiv Independent Ольга Руденко.

«Я мушу сказати, що це величезна честь, мушу подякувати Анні і Ользі. З моєї точки зору, журналістика — справа небайдужих. Якщо ми небайдужі, ми стаємо частиною боротьби за гідність», — розповіла у своєму виступі Тетяна Трощинська.

Під час церемонії PEN закликали долучитися до збору на РЕБ для підрозділу Павла Казаріна та вшанували пам’ять загиблої на фронті військової і журналістки Алли Пушкарчук, військового, журналіста та історика Дмитра Рибакова, військового, волонтера фоторепортера Володимира Миронюка. Під час заходу також пригадали незаконно ув’язненого росією військового, правозахисника і журналіста Максима Буткевича.

Церемонію вручення премії провели лавреати премії 2021 та 2023 років Мирослава Барчук і Богдан Логвиненко.

До капітули премії імені Георгія Ґонґадзе цього року ввійшли:

  • дружина Георгія Ґонґадзе, журналістка, керівниця мовлення «Голосу Америки» у Східній Європі Мирослава Ґонґадзе;
  • президент Українського ПЕН, філософ, письменник і журналіст Володимир Єрмоленко; журналістка, співзасновниця видання «Українська правда» Олена Притула;
  • декан Києво-Могилянської Бізнес-Школи Олександр Саврук;
  • меценатка Премії Ґонґадзе Марина Дерепа;
  • лауреат Премії Ґонґадзе-2024 Богдан Логвиненко;
  • лауреатка Премії Ґонґадзе-2021 Мирослава Барчук;
  • культурна менеджерка та креативна директорка Українського інституту Тетяна Філевська.

Премію імені Георгія Ґонґадзе заснували PEN Ukraine у партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської Бізнес-школи, та виданням «Українська правда».

Мета премії — підтримати тих журналістів, які не бояться викликів, здатні знаходити інноваційні способи доносити інформацію, відкривають нові можливості для цілого медіасередовища і спроможні створювати сталість у тому, що роблять.

Нагадаємо, лавреатом премії імені Георгія Ґонґадзе-2023 став Богдан Логвиненко. 2022 року лавреатами премії стали журналісти Мстислав Чернов і Євген Малолєтка.

Зображення: gongadzeprize.com.ua та скриншот з онлайн-трансляції

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я