Премія імені Георгія Ґонґадзе оголосила склад Капітули-2021

0

Премія імені Георгія Ґонґадзе оголосила оновлений склад Капітули, який визначатиме лауреата 2021 року. Про це повідомляє pen.org.ua. До неї увійшли:

Мирослава Ґонґадзе – дружина Георгія, журналістка, головна редакторка і керівниця Української служби “Голосу Америки”;

Лариса Денисенко – журналістка, письменниця, правозахисниця;

Максим Дядик – меценат Премії, випускник Києво-Могилянської бізнес-школи;

Павло Казарін – публіцист, теле- і радіоведучий, лауреат Премії імені Георгія Ґонґадзе 2020 року;

Вахтанґ Кіпіані – журналіст, засновник видання “Історична правда” та автор однойменної телепрограми, засновник Музею-архіву преси, лауреат Премії імені Георгія Ґонґадзе 2019 року;

Інна Кузнецова – керівник Київського бюро “Радіо Свобода”;

Андрій Курков – президент Українського ПЕН, письменник;

Олена Притула – журналістка, співзасновниця і власниця видання “Українська правда”;

Олександр Саврук – декан Києво-Могилянської Бізнес-Школи.

Члени Капітули визначатимуть лауреата Премії, висуваючи кандидатури та голосуючи за них у три етапи. Короткий список номінантів буде оголошений у квітні.

Премія імені Георгія Ґонґадзе – відзнака для незалежних журналістів, заснована Український ПЕН у партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської Бізнес-школи та виданням “Українська правда”.

Мета Премії – підтримати тих журналістів, які слідують принципам і цінностям незалежної журналістики, демонструють професійність, компетентність, інноваційність, створюють матеріали, що сприяють вирішенню або розумінню певних проблем у суспільстві та змін у країні, а також роблять суттєвий внесок у розвитку медіасередовища в цілому.

Премія присуджується щороку 21 травня – у день народження Георгія Ґонґадзе. Лауреатом 2019 року став Вахтанґ Кіпіані, 2020-го – Павло Казарін.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я