«Прес-весна» об’єднує кращих

0

XІХ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах», який традиційно у травні організовує та проводить ІТА «Юн-Прес» Київського палацу дітей та юнацтва, цьогоріч уже вдруге відбувався онлайн. Про це пише golos.com.ua.

Ми добре пам’ятаємо «Прес-весну» наживо: три дні постійного драйву і гарного настрою, безліч нових знайомств, емоцій, майстер-класів і дискусій, екстремальні змагання й захопливі квести, а ще — незабутня теплохідна прогулянка Дніпром…

Утім, у віртуальному форматі на учасників чекало ще більше цікавої інформації та порад, які майбутні журналісти взяли собі на замітку. А конкурс, як завжди, відбувся на найвищому рівні.

Упродовж трьох місяців учасники надсилали свої роботи з різних регіонів України, а також із Білорусі, Узбекистану, Казахстану, Польщі, Словенії, Чехії та Нідерландів. Змагалися у 10 номінаціях: «Літературний твір», «Газета», «Журналістська робота», «Нові медіа», «Медіапроект», «Відеоробота», «Фоторепортаж», «Радіоробота», «Традиції і новаторство», «Голос покоління Z». Темою фестивалю обрано «МедіаКОД моєї країни, світу». Роботи оцінювало професійне журі: редактори та журналісти провідних ЗМІ, науковці та практики столичних закладів вищої освіти.

Три дні яскравого журналістського свята онлайн: 18 цікавих і корисних заходів для юних «акул пера», 13 брифінгів і майстер-класів від експертів (професійних журналістів, блогерів та медіа-тренерів), презентації закладів вищої освіти, медійних фестивалів і конкурсів від партнерів, перегляди документальних фільмів про національну ідентичність, віртуальна екскурсія до Музею становлення української нації. А ще — робота онлайн-редакції «ІнфоМанія», Алея зірок «Прес-весни» і, звісно, урочиста церемонія нагородження переможців.

Хто ж став переможцем «Прес-весни на Дніпрових схилах»?  У номінації «Журналістська робота» — Олександра Штанько з Бердянська й Олег Синяк з Лиману Донецької області. У номінації «Газета» — шкільна газета «ДИВОnews» з Кривого Рогу. Кращим фотографом визнано Дарину Кінаш з Бердянська. В категорії «Традиції і новаторство» перемогла керівник гуртка «Юний журналіст» Ірина Синягівська (Полтава). У номінації «Радіоробота» — команда дитячої інформаційної агенції «Крила» з Чернігова. Кращим автором «Медіапроекту» став Амір Атаконис (м. Нур-Султан, Республіка Казахстан). У номінації «Літературний твір» призові місця дісталися киянкам: Єлизаветі Омельченко, Валерії Болобан, Вероніці Мучанці та Вікторії Шемігон.

«Голосом покоління Z» визнано тижневик «ЕХО» та вихованців гуртка «Журналістика» з м. Кобеляки. Кращі «Відеороботи» презентували дитяча ТВ студія «ОбовсемКа» з Чугуєва Харківської області та Lodzka Telewizja Mlodziezowa Палацу молоді ім. Юліана (м. Лодзь, Республіка Польща). А в номінації «Нові медіа» І і ІІ місця вибороли команди ІТА «Юн-Прес» Київського палацу дітей та юнацтва! Друзі, вітаємо вас із перемогою!

Ольга КРАМАРЕНКО та Вікторія ШЕМІГОН (гурток «Репортери»), Наталя ПЛОХОТНЮК

Київ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я