Претенденти на Осьмаччину премію 2020 року

0

31 березня 2020 року завершився термін подання претендентів на здобуття Всеукраїнської літературної премії імені Тодося Осьмачки, яка встановлена Черкаською ОО НСПУ, Смілянською районною радою та райдержадміністрацією, об’єднаною територіальною громадою «Ротмистрівська сільська рада». Премія присуджується за високохудожні літературні твори (книги), в яких на архетипному рівні зображено український національний характер, осмислено історичну долю України та її народу, втілено ідею національно-державної незалежності.

Конкурсна комісія допустила до участі в конкурсі на здобуття премії таких претендентів:

1. Горішну Наталю, поетесу, перекладача (м. Черкаси), за книгу поезій «Крик дощу» (Вибрані твори. Т.1). Висунуто колективом КЗ «Обласна бібліотека для дітей» ЧОР.

2. Павленко Миколу, прозаїка (м. Київ), за прозову дилогію «Холодноярські тризуби, або пригоди Якова Штофке в Україні». Висунуто Українською дирекцією міжнародних конкурсів та мистецьких програм «Арт-Україна».

3. Павліва Олега, прозаїка (м. Хмельницький), за книжку «Скалічена доля». Висунуто видавництвом «Лілея».

4. Савчука Миколу, поета (м. Хмельницький), за збірку поезій «Огневерги арканів родинних». Висунуто Хмельницькою ОО НСПУ.

5. Ткаченка Сергія, поета (м. Шпола), за збірку поезій «Поважчали слова». Висунуто правлінням Черкаської ОО НСПУ.

6. Топчій Аллу, поетесу (м. Київ), за книгу поезій «Чигирин». Висунуто видавництвом «Юніверс».
До 25 квітня тривало громадське обговорення книг. Визначення лауреата – до 1 травня. Вручення премії має відбутися в день народження Т. Осьмачки – 16 травня в с. Куцівка Смілянського району за умови скасування обмежувальних заходів, пов’язаних з карантином.

Конкурсна комісія

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я