Презентовано саундтрек до анімаційного фільму «Причинна» Андрія Щербака

0

Україно-сербський етно-лаунж гурт «Shopping Hour» презентував сингл «Time To Forget» та відеокліп епізоду короткометражного анімаційного фільму «Причинна», створеного за мотивами однойменної поетичної балади Тараса Шевченка.

Про це повідомляє cinema.in.ua.

Прем’єра синглу та відеокліпу «Причинна. Епізод – Time To Forget» від гурту «Shopping Hour» відбулася 12 квітня. За кілька тижнів після презентації анімаційний фільм від режисера й художника Андрія Щербака з’явиться у вільному доступі, повідомили порталу “Нове українське кіно” у пресслужбі кінокомпанії «Магіка-фільм».

До саундтреку фільму пісня «Time To Forget» увійшла в інструментальному варіанті. Музику створила Тетяна Шамшетдінова, слова написані Танею Ша у співавторстві з Анною Пал. Трек увійде до п’ятого альбому «Закохані» гурту «Shopping Hour».

«Причинна» — це фільм-спів. Тихий спів, що переходить у шепіт надії та любові. Унікальність стрічки полягає в експериментальному поєднанні традиційної анімації з нестандартними прийомами відео-арту та звуко- й відеоінсталяцій.

Слухайте саундтрек та дивіться відеокліп епізоду на Youtube-каналі гурту «Shopping Hour».

Як зазначають творці фільму, композицію вже послухали відвідувачі 32 фестивалів у 19 країнах світу – саме така фестивальна географія «Причинної».

Серед нагород фільму: Премія ім. Лесі Українки Кабінету Міністрів України за кращий твір для дітей та юнацтва; «Золота Дзиґа» Української кіноакадемії за кращий анімаційний фільм, 2018; спеціальний приз журі Міжнародного кінофестивалю «КРОК» 2017; гран-прі фестивалю «Відкрита ніч. Дубль – 21». Національна прем’єра стрічки відбулась у 2017 році на Одеському міжнародному кінофестивалі.

За сюжетом, війна розділяє закоханих; молода наречена, не витримавши розставання, втрачає розум і помирає. Молодий повертається живим і неушкодженим, але, побачивши загибель коханої, розбивається на смерть. Попри все — вони залишаються разом назавжди.

Фільм створено кінокомпанією «Магіка-фільм» за підтримки Держкіно України. Режисер, автор сценарію та художник-постановник: Андрій Щербак. Композитори: Тетяна Шамшетдінова. Звукорежисер: Олег Татарчук. Продюсери: Геннадій Кофман, Ольга Бесхмельниціна.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я