Презентували монографію «Майбутнє Донбасу» за «формулою Штайнмаєра»

0

У пресцентрі Українського кризового медіа-центру презентували монографію «Майбутнє Донбасу» за «формулою Штайнмаєра». Автор книги, Юрій Шуліпа, розкриває суть та можливі наслідки для України впровадження «формули Штайнмаєра».

Учасники брифінгу наголосили, що монографія була б корисною для вивчення органами державної влади з метою впровадження більш чіткої стратегії захисту національних інтересів. 

«Це особливе наукове дослідження, що розраховане для фахівців галузі національної безпеки та оборони, яке присвячене проблемам війни і миру в Україні.

Проблема вирішення збройного конфлікту, яка порушується в книзі, – буде актуальною ще довго», – зазначила Наталія Целовальніченко, адвокат, кандидат юридичних наук, керівник впливової Луганської правозахисної групи.

Юрій Шуліпа підкреслив, що впровадження формули та інші пропозиції, близькі до неї, можуть призвести до втрати Україною суб’єктності на міжнародній арені.

«Наполягання впровадити «формулу Штайнмаєра» є прямим втручанням у внутрішні справи України. Це ініціатива Путіна, яку він намагається протиснути за допомогою своїх міжнародних колег», – сказав він. 

Джерело: uacrisis.org.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я