Прийом творів до Національного конкурсу малих літературних форм ім. Анатолія Лупиноса подовжено до 5 лютого 2022 року

0

Нагадуємо, що за результатами торішнього Конкурсу було зафіксовано появу нового літературного феномену – добровольчої літератури. Подібно до того, як за результатами Другої світової війни з’явилося явище «лейтенантської прози», так і сьогоднішня війна народжує нову генерацію авторів-добровольців. Це символічно, адже Конкурс носить ім’я українського добровольця попереднього покоління.

Анатолій Лупиніс – людина унікальна: політв’язень радянських концтаборів і учасник війн на Кавказі, громадсько-політичний і культурний діяч, співзасновник Народного Руху, УНА-УНСО та ДСУ; справді видатний український літератор, твори якого окремо друкувалися лише після його смерті.  

Твір, поданий на Конкурс, має плекати українську національну свідомість та традиційні цінності. Адже головна мета Конкурсу – творення україноцентричного літературного середовища та нового літературного покоління – двадцятників, літераторів 2020-х.

У 22-гу річницю смерті Анатолія Лупиноса (5 лютого 2022 р.) почне роботу конкурсне журі та буде оголошено про дату нагородження переможців.

З умовами Конкурсу можна ознайомитись за посиланням.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я