Прийом заявок на участь у X Книжковому Арсеналі

0
1121

Розпочався прийом заявок на участь у виставці-ярмарку та програмі подій у межах Х Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал», що відбудеться 26–30 травня 2021 року. З огляду на карантинні обмеження цьогоріч Фестиваль відбудеться в гібридному форматі. Проте організатори розуміють цінність живого контакту літератури та її читачів, тому не відмовляються від ярмаркової та подієвої частини в просторі Арсеналу.  

Як саме зміниться фестиваль у зв’язку із загрозами пандемії, розповідає директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта:
«Безпека відвідувачів та учасників Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал” для нас завжди була і залишиться пріоритетом. Тому цього року ярмарок та подієва частина матимуть менше учасників. Ми зосередимося на тому, щоб розмістити всіх безпечно в просторі Арсеналу. Наприклад, розробляємо послотну відвідуваність фестивалю, щоб запобігти скупченням людей. Цього року, який усе ще залишається дуже складним, Книжковий Арсенал буде не таким гамірним і велелюдним, як завжди, але він дозволить і видавцям, і читачам, і авторам усе ж таки зустрітися. Для цього ми потребуємо допомоги всіх наших учасників: просимо поставити безпеку в пріоритет, водночас пам’ятаючи, що ця криза врешті-решт закінчиться і наш неймовірний Книжковий рано чи пізно знову стане велелюдним і вільним від обмежень, як і раніше».
Про переваги, які готує новий, гібридний формат Книжкового Арсеналу, говорить координаторка фестивалю Юлія Козловець
«Використати всі переваги онлайн-форматів і таким чином залучити до фестивалю людей з усіх куточків Землі — наша головна задача на цей рік. Для цього ми створюємо новий сайт Книжкового Арсеналу зі зручною навігацією як для учасників, так і для відвідувачів, із додатковими можливостями для представлення видавців. Разом із вами ми розробимо програму, без сумніву яскравих та інтерактивних онлайн та живих подій. Ми готуємо потужну Професійну програму для видавців, агентів, літературних менеджерів із фокусом на міжнародну співпрацю. Книжковий традиційно матиме ефективну промокампанію, цьогорічна мета якої — зібрати щонайменше 50 тисяч відвідувачів як в просторі Арсеналу, так і онлайн. Традиційна візуальна складова фестивалю разом з унікальним простором Старого арсеналу знайде своє місце і в онлайн-програмуванні».
Умови участі:


■ Заявки на участь у виставці-ярмарку приймаються до 12 лютого 2021 року.
■ Заявки до програми подій приймаються до 17 лютого 2021 року.
■ Документ оновлених умов участі у фестивалі.
Затвердження претендентів на участь у виставці-ярмарку базується на механізмі експертного відбору, метою якого є ефективне використання обмеженого простору Мистецького арсеналу для представлення на фестивалі широкої палітри видавців, чия робота визнається як високоякісна. Водночас фестиваль підтримує нових незалежних гравців, сприяючи якісній конкуренції на ринку.
Результати відбору претендентам повідомлять на початку березня у письмовій формі.
Фокус-темою цьогорічного фестивалю обрано «оптимісти скептики», її куратором став літературознавець Ростислав Семків.
Книжковий Арсенал є міжнародною подією, яка щороку збирає понад 100 іноземних гостей, більш як 200 видавців та культурних інституцій, понад 55 тисяч відвідувачів. Фестиваль проходить щовесни з 2011. На ньому розвиваються і взаємодіють книжкова, літературна, мистецька сцени.


Подія Х Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» у Facebook.

Джерело: litcentr.in.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я