Просимо підписати петицію до Ради Пулітцерівської премії

0

Комітет США з питань обізнаности про Голодомор-геноцид звертається до всіх небайдужих із проханням підписати Петицію до Ради Пулітцерівської премії про скасування цієї незаслужено наданої нагороди Волтерові Дюранті, який заперечував Голодомор в Україні у свої публікаціях в газеті «Нью-Йорк Таймс».
Петицію можна підписати за посиланням.

Подаємо текст петиції в перекладі українською:
«Волтер Дюранті був лавреатом авторитетної Пулітцерівської нагороди 1932 року за статті в «Нью-Йорк Таймс» про програму колективізації Йосипа Сталіна так званої п’ятирічки. Ця програма колективізації стала причиною Голодомору/геноциду, 7-10 млн українців загинуло. Він фальшиво писав на світову арену, що в Україні не існувало жодного голоду. Хоч Волтер Дюранті в приватних розмовах визнавав жахіття дій Сталіна, але, попри правду, продовжував дурити у своїх статтях, аби отримати доступ до Сталіна.
Пулітцерівська премія — це визнана та дуже бажана нагорода. Щоб заслужити її, журналіст мусить бути її гідний, здобувши свою славу, пишучи лише правду. У випадку Дюранті нагорода була вручена негіднику. Він не відповідав журналістській етиці та правилам нагородження. Натомість поширював по всьому світі неправдиві новини про сталінське управління.
Голодомор був найбільшим хамелеонством ХХ ст. Цей геноцид усе ще не дуже відомий, оскільки його ретельно замовчували понад 50 років. До цього долучився і Дюранті, який зневажав і цькував правдомовних журналістів і вважався світовим авторитетом всього радянського.
2003-го після всеосяжного міжнародного руху, започаткованого українською громадою, та дослідження статей Дюранті в часописі «Нью-Йорк Таймс», яке провів професор Колумбійського університету Марк фон Гаґен, комісія Пулітцерівської нагороди дійшла висновку, що «не було чітких і переконливих доказів навмисного обману», щоб відібрати у Волтера Дюранті Пулітцерівську нагороду.
Комітет США з питань обізнаности про Голодомор-геноцид просить у вас підтримки у передачі Раді Пулітцерівської нагороди клопотання про скасування незаслуженої нагороди Дюранті. Після майже 90 років журналістська етика та правда про геноцид української нації, вчинений Сталіним, мають бути визнані. Злочини проти людства заслуговують на відповідальність. Позбавлення Волтера Дюранті Пулітцерівської нагороди стало б великим учинком спокути за злочини, вчинені «Нью-Йорк Таймс» і Радою Пулітцерівської нагороди. Просимо Вашого підпису! Треба скасувати!
Комітет США з питань обізнаности про Голодомор-геноцид
Як повідомляв «Міст», СКУ підтримав створення групи з дослідження жертв Голодомору.
meest-online.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я