Радіо Культура закликає долучитися до Марафону #PrisonersVoice: «Листівка політв’язню з Арсеналу»

0

UA: Радіо Культура у партнерстві з Центром громадянських свобод, Книжковим Арсеналом та ПЕН-Україна запускають традиційний Літній марафон листів для бранців Кремля-2021 — #PrisonersVoice: «Листівка політв’язню з Арсеналу».

Триватиме він 5 днів (з 23 по 27 червня) упродовж Х Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».

«Радіо Культура як інформаційний партнер Книжкового Арсеналу підтримує цю ініціативу. В наших ефірах можна буде почути й історії людей, які самі пишуть листи українським бранцям Кремля, і конкретні поради про те, як саме написати листа так, аби він дійшов до адресата. Поговоримо також про контекст цієї ініціативи та про те, чи лист є дієвим інструментом допомоги в’язням. Для Радіо Культура ця тема є дуже близькою, адже Денис Кашук, якого ув’язнили російські окупанти в Криму, — двоюрідний брат нашої колеги, Олени Гусейнової. Ці ефіри — наш жест солідаризації та підтримки», — сказала продюсерка UA: Радіо Культура Ірина Славінська.

Зараз в Росії та Криму перебуває більше сотні в’язнів Кремля. Здебільшого вони — люди із загостреним почуттям справедливості, з яких зробили  «екстремістів», «терористів», «диверсантів» та «шпигунів». Багато з них не бачили рідних уже кілька років, а єдиний зв’язок зі світом для них — звичайні паперові листи, наголошують у Центрі громадянських свобод.

Таким чином, за допомогою звичайних, здавалося б, листівок організатори марафону хочуть вкотре сказати всім бранцям, що про них не забувають, що за їхнє звільнення борються і що їх чекають на волі.

В ході марафону #PrisonersVoice: «Листівка політв’язню з Арсеналу» всім відвідувачам книжкового фестивалю запропонують скористатися простою інструкцією, підписати поштівки й відразу ж закинути їх до скриньок, які стоятимуть на локації.

Творча група UA: Радіо Культура, яка вестиме прямі включення впродовж усіх фестивальних днів, розповідатиме про Марафон та його деталі у своїх радіоефірах.

По завершенню фестивалю всі листи передадуть нашим співвітчизникам.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я