Рівненщина: землячка з Млинова на літературному олімпі

0
630

На фініші 2020 року були названі кращі українські книжки за версією Громадської організації ПЕН. Члени українського клубу вже втретє представляють список, щоб запропонувати зріз найважливіших українських видань — як для фахівців, так і звичайних читачів. Всього у списку 176 книг, які створили українські письменники, видавці, перекладачі, ілюстратори, журналісти, укладачі та редактори. Про це пише golos.com.ua.

Відрадно, що в цьому елітарному списку вітчизняних видань почесне місце посідає наша землячка — уродженка Млинова Катерина Міхаліцина (дівоче прізвище — Оніщук) (на знімку). Причому її твори представлені в списку кращих книг відразу у двох номінаціях: для дітей і підлітків, а також у так званому нон-фікшн.

Серед кращих дитячих видань почесне місце посідають її книги «Квіти для четвертого» і «Слідопити», а в серії нон-фікшн — «Реактори не вибухають», написану у співавторстві зі Станіславом Дворницьким. Із цього приводу хочеться наголосити: уродженка Млинова не просто торує стезю до літературного олімпу, а доволі впевнено посідає на ньому почесне місце.

Віталій ТАРАСЮК

Фото надано автором

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я