Рівненщина: жителі Городця вкотре пораділи за письменника-земляка

0

Мешканці села Городець Володимирецького району вкотре пораділи черговому успіху свого земляка письменника, журналіста Віктора Мазаного, який за книгу «Із Капітолійського пагорба» удостоєний Літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша за 2020 рік. Про це повідомляє golos.com.ua.

Це художньо-документальна повість про навчання в Міжнародному центрі журналістики ІССJ (США), американську журналістику, українську редакцію радіостанції «Голос Америки», зустріч із 42-м президентом США Біллом Клінтоном, сенаторами Річардом Лугаром, Бобом Доулом, представниками української діаспори. Показано історію спорудження пам’ятника Т. Шевченку у Вашингтоні, роль у цьому конкурсного журі, членом якого був Улас Самчук — у книзі наведено його спогади як учасника церемонії відкриття цього монумента.

До речі, це не перша літературна нагорода Віктора Мазаного (доцента кафедри теорії і практики журналістської творчості Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука). Він — лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії імені Авеніра Коломийця (2010 р.), рівненської міської літературної премії імені Уласа Самчука (2020 р.).

Мешканці Городця завдячують Віктору Мазаному, який нині мешкає у Рівному, тим, що він утілив проєкт літературно-мистецьких свят «Городецький автограф» і «Городець у вишиванці», які щороку проходять у його рідному селі і на які приїздять відомі письменники з різних куточків України, заснував Алею письменників у Городці, почесним громадянином якого він є.

А ще Городець відомий тим, що тут багато читачів газети «Голос України».

Олександра ЮРКОВА

Фото надані автором

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я