Російський письменник попередив про загрозу появи «нового Путіна»

0

Російський письменник, який жив в еміграції в Швейцарії, вважає, що після закінчення епохи путлерівського режиму, росіяни найімовірніше оберуть нову «тверду руку», тобто нового диктатора.

Про це Михайло Шишкін, єдиний отримувач російської Букерівської премії, Національного бестселера і Великої книги, розповів виданню «The Guardian».

«Рано чи пізно брудне, безглузде життя диктатора закінчиться, але культура завжди триває і продовжиться після Путіна. Література не має бути про Путіна. Література не повинна пояснювати війну. Війну неможливо пояснити», — вважає письменник.

За його словами, після Путіна Російська Федерація зникне з карти як країна. Процес розпаду імперії триватиме, а за незалежністю Чечні буде незалежність інших народів і регіонів.

«У результаті буде боротьба за владу. Населення не захоче жити в хаосі, і попит на тверду руку знову зросте. Навіть на найвільніших виборах – якщо такі будуть – до влади може прийти новий диктатор. І Захід його підтримає, бо він обіцяє контролювати червону кнопку. А хто знає? Одного дня це може повторитися», — застерігає Шишкін.

Ліза Бровко

apostrophe.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я