Російський журналіст Невзоров та його дружина отримали українське громадянство

0

Якби кожен із 140 млн росіян не мовчав, то не було б ні Бучі, на Маріуполя, вважає журналіст.

Опозиційний російський публіцист та журналіст Олександр Невзоров та його дружина отримали українське громадянство. Про це повідомив позаштатний радник глави МВС України Антон Геращенко. Інформацію російській службі ВВС також підтвердив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

«Я з біса вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти серед них місце», – написав публіцист у своєму телеграм-каналі.

«Про українське громадянство. Без зайвих слів.

Все дуже просто. Що таке війна в Україні? (Якщо змити з події політичну та національну риторику).

Це злочин.

Є злочинець і жертва злочину. Є вбивця і той, кого він убиває або намагається вбити.

Злочинець – росія. Жертва – Україна. Це неможливо заперечити чи спростувати. Це факт. Ну, а далі кожен робить свій вибір: допомагати злочинцю чи рятувати його жертву.

Якби кожен із 140 мільйонів росіян затулив би собою поставлену до стінки Україну, то не було б ні Бучі, ні Маріуполя, не було б сотні тисяч трупів і тих мільйонів смертей, у які ще обійдеться витівка диктатора.

Так, стати поряд із тим, кого розстрілюють, не завжди комфортно. Ймовірно, простіше стати в ряд розстрільників. Кожен сам робить власний вибір. Важливо розуміти, що третього варіанта немає.

Я стаю на бік жертви», – описав російський журналіст свою позицію.

6 травня Басманний суд Москви заочно заарештував Олександра Невзорова у кримінальній справі про «фейки» щодо російської армії. Раніше МВС рф оголосило журналіста у розшук. Сам Невзоров назвав це найвищим орденом.

mind.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я