Росіяни цілеспрямовано нищать книги, надруковані українською мовою, – Потураєв

0

Голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп «Слуги народу» Микита Потураєв заявив, що окупанти, перебуваючи на території нашої держави, цілеспрямовано нищать усю літературу українською мовою.

Про це Потураєв сказав на брифінгу «Протидія російській пропаганді» у медіацентрі «Україна – Укрінформ».

«У нас є десятки свідчень про те, що абсолютно свідомо знищується вся література українською мовою. Тобто поки вони там, то знищують усе: підручники, дитячі книжки, художню та наукову літературу. Якщо вони бачать українську мову, українські літери, – це все пусте. Як нацисти себе поводили, так і ці», – цитує Потураєва «Укрінформ».

За словами нардепа, не кращою є ситуація з пам’ятниками на території України.

«Коли вони приходять, то ставлять маркер. Це Ленін. Я не знаю, звідки вони його беруть. Вони везуть його з Росії. Це як вони пишуть десь на стіні пам’яток архітектури «Здесь был Вася», а потім додають слово із трьох літер. Це саме такий процес. Це як у Бучі, в інших звільнених наших містах, коли вони просто екскременти свої залишають по кутках, в шухлядах, у шафах», – каже нардеп.

У квітні 2022 року в Україні створили Раду з розвитку бібліотечної сфери. Вона напрацювала рекомендації щодо того, які російські та радянські книги потрібно вилучати з бібліотечного фонду. Детальніше про ці критерії — за посиланням.

detector.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я