СБУ викрила підпільні друкарні на Київщині, у яких друкували екстремістську літературу

0
687

Служба безпеки України запобігла поставку в одну з пострадянських країн екстремістської літератури, яка друкувалася в підпільних друкарнях в Київській області.

Як пише dumskaya.net, про це повідомила прес-служба СБУ.

У відомстві зазначили, що зловмисники замовляли «Маніфест Брентона Таррант», який пропагує етнічний і культурний геноцид, закликає до терактів і масових вбивств. Заборонені книги друкували на декількох мовах у підпільних друкарнях на Київщині. Замовником літератури є колишній співробітник правоохоронних органів сусідньої з Україною держави.

У листопаді ця людина замовив три партії книг. Аванс перерахував на банківську карту. Він також оплачував відправку товару через одного з поштових операторів.

Слідчі провели обшуки за місцем проживання і функціонування підпільної «поліграфії» і виявили мобільні пристрої, комп’ютерну техніку з доказами друку забороненої літератури, зразки зазначеної продукції та поліграфічне обладнання.

Щоб блокувати переправлення літератури за кордон, в одному з відділень поштового оператора в столичному регіоні слідчі вилучили партію друкованої продукції, яку підготували до відправки замовнику.

В СБУ підкреслили, що поставки екстремістської літератури з нашої країни могли дискредитувати нас на світовій арені, а також бути приводом в обвинуваченні України в розпалюванні протестних настроїв на території інших держав. Зараз силовики перевіряють можливу причетність спецслужб сусідніх країн до організації поставок книг з метою провокації проти України.

Джерело: «Українська літературна газета»

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я