Серія концертів «Музика просто неба» стартувала в Ужгороді

0

Концертну програму «Вечори під каштанами» влаштували 16 серпня в Ужгороді. Як розповів керівник естрадно-духового оркестру Закарпатської філармонії Володимир Співак, музиканти виконали 14 творів.

Про це повідомляє zakarpattya.net.ua.

«Я думаю, що це згуртовує, — сказала Наталія Делеган, яка прийшла послухати концерт. — Я думаю, що це радує. Дуже добре, коли багато діточок слухають, тому що це їхнє майбутнє. Думаю, що це важливо. Чесно кажучи, не очікую якогось певного твору. Мені просто подобається, як вони грають організовано. Я знаю, що у них є нові твори в репертуарі. Просто хочу подивитися, послухати».

За словами Володимира Співака, ця акція приурочена до 30-річчя Незалежності України.

«У концертній програмі виконуватимуться лише українські твори українських авторів, — розповів керівник оркестру. — Сьогодні нас 30 артистів у колективі. У нас усі інструменти основні. Кожний артист – це бойова одиниця, без якої не можливо виконати той чи інший твір. Тут можна написати на афіші живий звук, але він іншим не може бути, просто не може. Кожний колектив представлятиме свою програму».

Загалом в Ужгороді до 20 серпня відбудеться серія концертів під час усеукраїнської акції «Музика просто неба». Щодня о 18-й вечора глядачів очікує нова програма. Виступатиме камерний оркестр обласної філармонії, в наступні дні — ансамблі «Закарпатські візерунки» та «Угорські мелодії». Цієї п’ятниці також виступить симфонічний оркестр із міста Сєвєродонецьк Луганської області. Натомість луганчани прийматимуть закарпатських музикантів 23 серпня.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я